Agroindustria: Una més!

LES POMES FRANCESES ENVERINADES AMB PESTICIDES.

(Informació lliurada per Ramon S.)

Les pomes franceses estan ben enverinades amb pesticides, la justícia ha fallat a favor de Greenpeace Que ho està denunciant..

L’Associació Nacional de la Pera i la Poma (ANPP), que defensa molts productors Normands volia prohibir a Greenpeace que utilitzes el terme “pomes enverinades” en el seu informe sobre la contaminació dels horts francesos per productes fitosanitaris.

Què són els pesticides. ?

Són productes tòxics amb els que els agricultors combaten les plagues. Els principals són els insecticides i els fungicides. Els herbicides també poden passar a les fruites i verdures.

Què podem fer.?

Rentar bé la fruita, però mai tindrem la garantia que el producte que consumim no contingui productes nocius al seu interior. Si pelem la fruita ens estalviem la cera que els hi posen per a que brillin però perdem les vitamines que conté la pell.

Segons l’ONG nord-americana «Environmental Working Group (EWG)» les fuites i verdures més i menys contaminades són:

Les 12 fruites i verdures més contaminades:

El préssec, la poma, el pebrot, l’api, la mandarina, les maduixes, les cireres, la coliflor, l’enciam, el raïm, les pastanagues i les peres.

Les 15 fruites i verdures menys contaminades:

Les cebes, l’alvocat, el blat de moro dolç, la pinya, el mango, l’espàrrec, els pèsols, el kiwi, el bròquil, l’albergínia, el tomàquet, i el moniato.

França és el primer productor agrícola d’Europa i segons diversos estudis el que més substancies tòxiques empra en els conreus. Probablement el podi estigui més renyit del que sembla ja que molts països no fan cap mena d’estudi o són interessats com el cas Espanyol.

Quins efectes tenen els pesticides , herbicides i fungicides sobre la salut. ?

Els més freqüents són càncer, alteracions en les funcions reproductores i malalties neurodegeneratives com el Parkinson. Els pagesos i les criatures són els més exposats a aquest efectes segons les enquestes .

http://france3-regions.francetvinfo.fr/basse-normandie/les-pommes-

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *