Can Sanpere en perill

Des dels primers dies la Cooperativa Gafarrons ha donat suport a la reivindicació de Can Sanpere com a espai 100% públic. La nostra cooperativa forma part del veïnat d’aquesta antiga fàbrica i comparteix barri i carrers.

L’economia social és un dels elements consubstàncials d’un projecte de ciutat més equitatiu, equilibrat i raonable. El cooperativisme forma part d’una de les aspiracions del moviment que reivindica Can Sanpere: La creació d’espais i el suport a projectes de caràcter comunitari. El futur de Can Sanpere, doncs, ha d’acollir l’economia social, el cooperativisme i els serveis a la comunitat.

Un terreny de les dimensions de Can Sanpere permet combinar diverses mancances a escala local: Zona verda, preservació del patrimoni històric industrial i facilitar espais destinats a la vida social, l’associacionisme, l’economia social i els serveis bàsics. Can Sanpere en el futur ha de seguir generant experiències alternatives de referència, com és el cas de l’actual Centre Social Autogestionat.

El suport de GAFARRONS a la lluita de Can Sanpere vol ser part d’aquest corrent popular en favor d’un model de ciutat basat en la justícia social, la proximitat, el respecte a l’entorn i el sentit de col·lectivitat.

Per tot això i molt més: Can Sanpere 100% Públic i tot el suport a les experiències organitzades i reivindicatives que desenvolupa aquest projecte i les organitzacions afins al mateix.

Davant de l’amenaça d’una ordre de desallotjament, cal recordar el compromís del govern local -sortit d’una consulta ciutadana- d’expropiació del solar i d’activar processos de participació popular destinats a dissenyar col·lectivament el futur de Can Sanpere.

Comissió de Projecció i Formació de la Coop. Gafarrons

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *