Campanya “Dame veneno” de Veterinaris sense fronteres

SIGNA A LA CAMPANYA “DAME VENENO” PER A FORÇAR LES ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES A ACTUAR CONTRA LA INDÚSTRIA DELS ALIMENTS PERILLOSOS

“Dame Veneno” és una campanya contra l’alimentació que ens emmalalteix

Les dades de la OMS mostren que des de 1980 a 2008 la taxa d’obesitat s’ha duplicat a quasi totes les regions del món. A escala mundial, un de cada tres adults pateix hipertensió arterial i un de cada deu és diabètic.

El factor alimentari s’ha convertit en el principal factor de risc que està reduint la salut i la qualitat de vida a l’Estat espanyol, sent l’origen de malalties com l’obesitat, la diabetis i les malalties cardiovascular. Existeix, a més, una desigualtat en la incidència i l’afectació d’aquestes malalties segons la classe social o el gènere.

No hi ha ni un sol país al món que no estigui empitjorant en salut alimentària. La causa? L’excessiu consum d’aliments processats, carregats de sal, sucres afegits i grasses insalubres.

Tanmateix, les administracions públiques, en la gran majoria, es mantenen en un estat de paràlisi, i les polítiques públiques per a garantir una alimentació saludable i protegir la nostra salut són les grans absents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *