Arxiu de la categoria: Actes

Consum cooperatiu, diferents models

Aquest dissabte dia 5 de maig de 11h a 13h, acollim una jornada sobre cooperatives de consum al nostre local. La jornada, organitzada per l’Ateneu Cooperatiu del Maresme, pretén reflexionar sobre el passat i present dels diferents del cooperativisme agroecològic i els diferents models de cooperatives de consum actuals. L’acte comptarà amb la presència de Ricard Espelt i les cooperatives la Magrana Vallesana, L’Egarenca de Terrassa, l’Estrella de Mataró i la Gafarrons de Premià de mar.

5a EDICIÓ DE LA FIRA D’ECONOMIA SOLIDÀRIA

fesc_imatge

21, 22 i 23 d’octubre

Recinte Fabra i Coats (Sant Andreu – Barcelona)

 

Després de l’èxit de l’edició 2015 (19.000 visitants, 199 expositors i 100 voluntaris), aquest any s’ha ampliat l’espai destinat a l’àrea d’exposició d’empreses, cooperatives i associacions, i es destinarà més espai a aquelles dedicades a la venda directa de productes agroecològics (Ja hi ha 196 expositors inscrits). Una altra de les novetats serà l’admissió de diverses monedes socials.

Els continguts de la Fira aquest any giraran al voltant del tema central: economia solidària i territori, i abordaran les qüestions estratègiques que afecten l’impuls de les economies alternatives

El programa s’articularà al voltant de quatre eixos:

  • Territori en cooperació, que inclourà projectes i estratègies d’extensió territorial i millora de la participació així com la innovació en la satisfacció de necessitats arreu del país.
  • Recuperar sobiranies, on es tractarà l’economia solidària en sectors estratègics com l’energia, l’aigua, les tecnologies, l’agroecologia i un món rural viu, la inclusió de clàusules socials en la contractació pública o les mobilitzacions contra el TTIP.
  • Creació de mercats socials, on es podran conèixer pràctiques dels àmbits de producció, consum, finances, monedes socials i d’intercooperació.
  • Educació i cultura per a la transformació social, on es conjugarà la reflexió amb mostres d’art i cultura

Us enviem aquí un enllaç al programa provisional de la Fira.

Us demanem que en feu difusió. Aquí teniu un enllaç per a baixar-vos i imprimir baners de la Fira

Comissió de Formació i Projecció

 

Taller de manipul.lació del peix amb PEIX NOSTRUM ARTESANAL, S.L.

Introduïm un producte nou a la cooperativa, el peix pescat de forma artesanal i sostenible, de la mà de PEIX NOSTRUM ARTESANAL, S. L. (Associats a Pescadors artesanals del Mediterrani, Pesca i consum responsable de peix fresc i de Milla Nàutica Zero (“Mn0”)). I comencem amb un taller on aprendrem a manipul.lar el peix i podrem filetejar la nostra primera comanda.

Dissabte 14 de febrer a les 18h a la cooperativa.

Per saber més coses de la pesca sostenible, en aquest cas de la pesca del sonso:

Quèquicom “Els misteris del sonso”